tilbake

startsiden

neste

                     

 

Nyengets Sara 10 mndr
- Påska 2006 på hytta
 

Påska 2006
Disse bildene ble tatt påska 2006 (13 - 17.april) fra hytta vår ved Skarvatnet på Oppdal. Sara var da knappe 10 mndr. gammel. Bildene er tatt med mitt nye digitalkamera Panasonic DMC FZ7 og etterbehandlet/preparert for internett vhja. billedbehandlingsprogrammet Macromedia Fireworks.


P85 Sara på hytta påska 2006
Sara har nå blitt svært fugleinteressert. Tar stand enten det er på lukt eller syn. Kan stå i lang tid, - med løftet framfot. Hun har fått antydning til tannstein, men etter at hun fikk kubein å tygge på så ser det ut til at belegget fjernes etter hvert. Bruker også et algepulver til å ha i maten + tannbørste. Tannstein er forresten noe svineri. Det kan gi betennelse i tannkjøttet og kan gi store plager dersom det får utvikle seg. Gamlehunden var svært plaget av dette og måtte til slutt trekke ei tann (i full narkose selvfølgelig).

 


P88 Sara hadde det bra på hytta
Med åpen "dodør".
For ei stund siden hadde jeg en merkelig opplevelse. Sara forandret oppførsel, ble rastløs og irritert, og det lukta dass der hun gikk. Da jeg kikka under halen så så jeg at analåpningen stod "vidt åpen". Det var bare et stort hull på størrelse med en femtiøring og jeg så "langt innover" i tarmsystemet. Dagen etterpå bæsja hun ei kjempestor pølse avføring og da lukka "dodøra" seg og hun ble seg selv igjen. Tydelig at hun har hatt en forstoppelse. Ikke så rart forresten. Hun spiser det hun kommer over: plastposer, papir, tøyremser etc.
 

P90R
 
Fóring
Ellers er jeg opptatt av at Sara får riktig kost. Fórer fremdeles med hvalpefor/tørrfor, men vurderer å supplere med kuvom/kjøtt p.g.a. lavt fettinnhold i tørrforet. Gamlehunden (og også hunden før det) var plaget av forkalkning på sine gamle dager, og fettrik kost er godt for leddene og kan forhindre forkalkning har jeg lest.
Foring:
morgen: 150g
ettermiddag/tidlig kveld: 200g
kveld: 100g

 

 


P97R. Fra området ved Grøntjønna. Blåhø i bakgrunnen t.h.
 

 


P101R
 

P120R Oops
 

 

 Helge Alfnes, Søbstadvegen 70B, 7088Heimdal - Norge. e-post: hanhelge@sensewave.com       www.sarakajakk.com