tilbake

startsiden

neste

                     

 

Nyengets Julia Sara
- fra valp til voksen
Del1. Fra 0 til 4 mndr.

Nyenget´s Julia Sara

Gamlehunden, også den het Sara, var plaget av div. helseproblemer det siste året, og siden det var utenkelig å leve uten hund, så var det bare å begynne å se seg om etter en ny. Etter 3-4 måneders letetid så var jeg heldig og fikk lovnad om valp fra Kennel Nyenget (Kjell & Trine Sørum). Valpen kom til sitt nye hjem 14.08.05, ca.8 uker gammel.

Ny valp i huset – de første ukene.
Den tok overgangen fint. Gikk i helene på meg hele tiden, bortsett fra når jeg var på arbeid. Da var den i "barnehage" hos foreldrene mine i nabohuset. Om natta lå den på soverommet – oppi senga. Det var det enkleste. Da lå den rolig og jeg fikk stort sett sove som normalt. 


B1177. Min hund Julia(Sara) lengst til høyre. Line(Lucky) reg.nr.15732/05 med rompa mot fotografen og venstre øre synlig i matfatet. 7.5 uker.
 

B1203. Sara 9 uker
 

B1211. Sara 9 uker på tyttebærtur v/ Jonsvatnet.
 

 

 


B1259. Sara 3 mndr.
Lufteturer i lysløypa. Sara 3 mndr.

Sara er nå blitt 3 måneder og de siste par ukene har den daglige mosjoneringen bestått av en 30-60min rusletur i lysløypa. Møter mye folk og hunder som hun får hilse på. Ingen problemer. Hun stormer frem til alle hun ser og synes det er veldig stas å bli klappet og kost med. Hundemøtene går også helt fint. Hun har helt sikkert hatt en god oppvekst hos oppdretteren og det gjør møtene med folk og andre hunder uproblematisk.

Lydighetsdressur
Sara lærte "Sitt" da hun var ca.3 mndr.

 


B1260. Sara 3 mndr.
Foring
Forer med Precept valpefor, 4 måltider/dag á 70-75gram (fra 8 uker til d.d. dvs til 4 mndr.). Hun er i "godt hold" og skal iallefall ikke bli tykkere. Har lest et sted at valper som fores for kraftig kan pådra seg div. leddlidelser senere i livet.

B1316. Sara 4 mndr. Rim på bakken ved Søremen 23.10.05
Sara 4 mndr.
23.10.05
I dag var Sara for første gang med meg på en ordinær trimtur, 11/2 time jogging i Bymarka. Hun hadde absolutt ingen problemer med å følge med og ble ikke sliten i det hele tatt. Kjempefin trimkamerat som jeg skal få mye glede av i årene som kommer. Det eneste problemet oppstod da hun skulle krysse en bekk, ca.30cm bred. Da ble det bråstopp og lett pistring ei stund inntil jeg fikk lært henne at små bekker ikke er farlige. Kryssa bekken 5-6 ganger så lærdommen skulle holde. Hun har sannsynligvis aldri krysset en bekk før så da er det forståelig at det kan føles litt skummelt ut.

 

 Helge Alfnes, Søbstadvegen 70B, 7088Heimdal - Norge. e-post: hanhelge@sensewave.com       www.sarakajakk.com