tilbake

innhold

neste

                     

17. Forluke

Generelt.
Før jeg sager ut luka forsterker jeg lukeområdet innvendig med 1 ekstra lag duk/epoxy.

B616R. Plasserer luka ca.400m foran fremre skott, dvs. 1350 + 400 = 1750mm foran bakkant cockpitåpning. Limer fast m/ tape ei styreliste langs lukas ene langside og sager ut ei lita slisse/hull med ei bakksag.
B619R.
Resten tas med stikksaga. Bruker fineste type sagblad (for metall).
Jeg fikserer luka med noen dæsjer smeltelim mens jeg sager den ut. Jeg tar den altså ikke ut enda.
Erfaring i etterkant: Stikksaga var perfekt til utsaging av luker. Ei razorsag gir veldig rene snitt, men jeg tror det vil bli altfor trangt, bare ca.0.3mm (og sagsnittet skal senere forsegles med epoxy).

B624R.
  • Så dekker jeg hele lukeområdet med kartplast (lim på én side) og smører på litt "slippmiddel" f.eks.silikon. Dette skal gjøre det enklere å løsne sargen når epoxyen har herdet.
  • legger ei allroundliste (5x10mm) ca.3mm inne på luka. Denne lista skal senere fjernes og danne styrespor i sargen.I styresporet skal det til slutt legges ei annen, permanent tetningsliste (annen type, se senere).
  • og ei ny gummiliste 5mm innenfor den forrige. Denne lista skal gjøre det letter å lage ei rettlinjet og fin avslutning av sargkanten og jevn sargtykelse hele veien rundt..Jfr. kap.16. Den ytterste lista på bildet er egentlig ikke nødvendig (fjernet denne).
B625R. Legger fortykket epoxy opp til overkant av listene.
Tips: Epoxyen gjør jeg svart med noen dråper vanlig tusjblekk. Blekk fra en PC-skriver kan også brukes.
B626R. Så dekker jeg hele sargen med 6 lag epoxymettet duk, bredde ca.70mm hele veien rundt.
B627R. Men først la jeg inn ei 2.2mm tykk treliste langs langsidene og ved hjørnene som ekstra forsterkning.
 
B633R. Neste dag løsnet jeg hele sargen fra kajakken og fjernet gummilistene. Hadde ingen problemer med hverken å løsne sargen eller å fjerne gummilistene.
Pusset sargkantene med sag og raspe/fil og vasket hele baksiden av sargen grundig for å fjerne alt slippmiddel (silikon). Baksiden ble deretter raspet opp med ei fil/raspe og skal senere limes fast til undersiden av dekket.
B635R. Men først forsterket jeg luka ved å lime fast noe trelister innvendig.
Erfaring i etterkant: Forsterkningslistene bør forsegles med epoxy. Ellers kan luka vri seg når treverket tørker ut eller temperaturen endrer seg.
B645R. Sargen er limt på plass. Tetningslistene legger jeg i styresporet senere. Styresporet mitt er litt for dypt (5x10mm) i forhold til den tetningslista jeg skal bruke (4x9mm). Fyllte derfor opp med Sikaflex (ca.3mm tykkelse) i bunnen av styresporet. Lot Sikaflex-en herde i 2-3 døgn og la så inn den permanente tetningslista. Dette funka veldig bra, men sikaflexen må herde skikkelig for at limet på tetningslista skal klebe til underlaget.
B649R. Borer hull for skruefestene m/ Ø3.2mm bor.
Obs! Alle skruehullene bores loddrette, (ikke vinkelrette på overflaten). Loddrette skruehull gjør det enklere å ta av/på luka.
Forbedring: bakluka boret jeg hullene vinkelrett på overflaten. Dette var en bedre løsning.
B650R. Gjenger opp hullene for M4-skruer og setter inn skruene (M4x30mm) fra undersiden av sargen.
Forbedring: For å gjøre gjengene litt mer robuste så ettermonterte jeg blindmutter (kjøpt hos Clas Ohlsson) i alle skruehullene for lukene. Vanlig rustfrie muttere kan også brukes.
B685R. Luka legges oppå og låses med møbel- eller vingemuttere.
B686R. Nærbilde av møbelmuttertypen jeg bruker. For å unngå å rote bort mutrene så skal jeg senere montere lenker som i den ene enden er festet til dekket med en skrue og i den andre enden er festet til mutrene via ring rundt skruenes midtparti.
 
                     
       

tilbake

innhold

neste

       
                     

 

 Helge Alfnes, Søbstadvegen 70B, 7088Heimdal - Norge. e-post: hanhelge@sensewave.com       www.sarakajakk.com