tilbake

innhold

neste

                     

10. Legging av glassfiber
 

Glassfiberduk
Det finnes 2  typer duk, én for glassfiber og én som brukes sammen med polyester. Men kjøper man duk og epoxy hos en velrennomert forhandler så skulle man være sikret å få riktig type. Jeg kjøpte duk (200g/m2) og epoxy hos West System via en lokal forhandler. Duken leveres på rull i bredde 1200mm.

Amin blush
Amin blush er ei klissete, usynlig hinne som kan danne seg på overflaten av herdet epoxy. Den kan drastisk redusere vedheften mellom gammelt og nytt epoxylag. Amin blush er vannløselig og kan derfor enkelt fjernes ved grundig vasking av overflaten med skrubb og rent vann. Siden treverket under grunningslaget hadde reist seg og dannet en knudrete overflate som sikrer god vedheft til ny epoxy, så valgte jeg å bare vaske overflaten (pussing med sandpapir anså jeg som unødvendig her).


Duken legges på skrå over kajakken og tilklippes.

Starter med utvendig skrog. Både skrog og dekk ligger fremdeles på byggeforma.

Prosedyre:
  • legger maskeringstape (ca.2cm bredde) over sheer-linja i hele dens lengde på begge sidene av kajakken. Maskeringstapen skal hindre at det renner epoxy inn gjennom glippa mellom skrog og dekkeseksjon.
  • fester et "skjørt" av dasspapir oppå maskeringstapen. "Skjørtet" skal forhindre at epoxy renner ned over dekkeseksjonen under. Som ekstra sikkerhet så festa jeg også et lag "pakketape" (4cm bredde) oppå dasspapiret.
  • vasker og skrubber det tidligere lagte grunningslaget av epoxy med rent vann og tørker av med ei tørr fille. Dette skal fjerne evt. "amin blush"- dannelse på epoxyen og bedre vedheften mellom gammelt og nytt epoxylag. Amin blush er ei litt klissete, usynlig hinne som kan danne seg på overflaten av herdet poxy og drastisk redusere vedheften mellom gammel og ny epoxy. Amin blush er vannløselig og kan enkelt fjernes med skrubbing m/ rent vann. Generelt så skal det også våtpusses med sandpapir, men dette sløyfet jeg på grunningslaget (treverket hadde reist seg og var knudrete nok til å sikre god vedheft).
  • ruller ut glassfiberduken over kajakken (på skrå etter en bestemt mal for å få best mulig utnyttelse av duken, se figuren over) og klipper den til. Klippelinje 3-4 cm nedenfor sheer-lina. Se bilde.
  • blander ut en passende porsjon med epoxy (brukte 150ml lim + 30ml herdner i hver porsjon) og begynte påføringen. Starta litt bak framspissen av kajakken (ca.60cm bak). Gjør ferdig hele den ene halvdelen av bunnseksjonen før jeg går over på den andre siden av kjølen. På de flate partiene stryker jeg epoxyen utover med en slikkepott (kjøkkenredskap). Ved de brattere partiene bruker jeg pensel. Epoxyen suges opp i glassfiberduken og denne blir da helt gjennonsiktig. Bruker ca.30min på å smøre utover epoxyen fra én porsjon.
  • Utglatting. Dette er viktig operasjon og gjøres ca. 30min etter epoxypåføringen. Epoxyen er da passe tyktflytende (som kald motorolje sies det). Bruker et glattebrett (vindusnalen som jeg brukte passet perfekt) og stryker bort overflødig epoxy, fra kjølen og nedover mot sheer-linja, seksjon for seksjon. Samtidig blir duken trykket godt inn mot treverket i kajakken. Avstrøket epoxy kastes. Nå skal overflaten være jevn og litt matt uten områder med glinsende epoxy. Konturene av duken vises så vidt på overflaten.
  • Så blander jeg ut ny porsjon med epoxy og gjentar prosedyrene vist i de 2 foregående punktene. Gjentas til epoxyleggingen er ferdig på hele seksjonen.
  • For bunnseksjonen utvendig: Det legges 2 lag glassfiberduk over hele bunnseksjonen utv.+ 1 lag ekstra forsterkning av kjølen foran og bak og innv.under cockpitåpningen + 1-2 fyllstrøk med epoxy etterpå og til slutt legges 2-4 lag polyuretanlakk for beskyttelse mot UV-stråling.
    For dekkeseksjon utvendig: Vanligvis nok med 1 lag glassfiber over det hele + forsterkning rundt cockpiten. Resten som for bunnseksjonen.

 

B405r. Vasker og skrubber grunningslaget for å fjerne evt. amin blush. Det er lagt på en tape langs sherlinja for å unngå at vann renner inn i kajakken.
 

B410r. Påføring av epoxy. En slikkepott funka bra. Blander ut 180g epoxy pr. porsjon. Et skjørt med dasspapir er lagt over tapen på sherlinja for å hindre epoxysøl på nedre kajakkseksjon. Jeg bruker håpløst upraktiske hansker, men det var før jeg begynte med engangshansker.
OBS. Det er ikke nødvendig å legge epoxy på hele seksjonen fortløpende. Dersom skjøten mellom epoxybelagt og ikkeepoxybelagt duk pusses ren og trykkes godt ned mot underlaget så går det godt an å fortsette neste dag mot herdet epoxy.
B412r. Utglatting. Bruker en vindusnal og drar av all overflødig epoxy. Viktig operasjon. Gjøres 20-30min etter at epoxyen er lagt på duken. Dette fjerner evt. luftbobler, trykker duken ned mot kajakken og sikrer en jevn, fin overflate.
B419r. Skjørt av dasspapir hindrer epoxysøl på nedre kajakkseksjon (dekk). Lar dekket være på forma helt til det er lagt duk utvendig (unngår derved at dekket kommer "ut av form").
B421r. Teksten "Guillemot" er lagt inn foran på skroget. Bør legges inn før glassfiberen legges på. Se ellers kap.12 Utsmykning.
                     
       

tilbake

innhold

neste

       
                     

 Helge Alfnes, Søbstadvegen 70B, 7088Heimdal - Norge. e-post: hanhelge@sensewave.com       www.sarakajakk.com